ART COLLECTOR'S LOFT

This project studies dispersion at different scales and with varying materials. Spatial dividers are conceived as monolithic volumes located throughout the loft; lights are scattered across the concrete floor; and stainless steel is inlaid onto dark wood. The array of material creates pattern and texture while implying multiple readings of spatial divisions. The owner has a significant art collection and the surfaces of the space are treated like canvases by the architects. Spare insertions allow the art ample display while the design of the space integrates with the independent art work. The lack of definitive spatial divisions allows the art to be viewed from multiple perspectives and in varying conditions.

Union Square, Manhattan, New York. 1996 (completed)
Interior Renovation - Loft for an art collector